Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Motylek

Karpatka

Rekomendowane odpowiedzi

Karpatka

 

Ciasto:

1 szklanka wody

1/2 kostki mas??a

1 szklanka mÄ?ki

1 ??y??ka proszku do pieczenia

5 jajek

Krem:

1 l mleka

1,5 szklanki cukru

4 ??y??ki mÄ?ki pszennej

4 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej

2 ??????tka

2 kostki mas??a

1 zapach waniliowy

 

WodÄ? zagotowaÄ? z cukrem. Do wrzÄ?tku wsypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, ostudziÄ?. Po ostudzeniu dodawaÄ? jajka ca??y czas mieszajÄ?c. DodaÄ? proszek do pieczenia. Ciasto wy??o??yÄ? do 2 takich samych blach (by powsta??a g??ra i sp??d karpatki) wysmarowanych t??uszczem. Piec 15-20 min. w 190 stopniach. MÄ?kÄ? rozrobiÄ? z czÄ???ciÄ? mleka. Pozosta??e mleko zagotowaÄ? z cukrem, wlaÄ? do niego mÄ?kÄ? rozrobionÄ? w mleku. OstudziÄ?. DodaÄ? mas??o, ??????tka i zapach, zmiksowaÄ?. Na jeden placek upieczonego ciasta wy??o??yÄ? krem i r??wno rozsmarowaÄ?, przykryÄ? drugim plackiem. WstawiÄ? do lod??wki. Wierzch posypaÄ? cukrem pudrem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.