EX DS Team gibson1965 Opublikowano 22 Września 2015 EX DS Team Opublikowano 22 Września 2015 Tyrmand Leopold Filip SUPERPRODUKCJA Opis: Polskie Radio RDC, Radio Gda??sk, Radio Szczecin, Radio PiK oraz Radio Zach??d zapraszajÄ? na pierwszy serial radiowy wyprodukowany przy wsp????pracy Rozg??o??ni Regionalnych Polskiego Radia! Serial jest adaptacjÄ? powie??ci Leopolda Tyrmanda â?žFilipâ?. Tytu??owy bohater jest 23-letnim kelnerem pracujÄ?cym w 1943 roku hotelu we Frankfurcie nad Menem. W hotelu, opr??cz Polaka Filipa, pracowali tak??e Francuzi, W??och, Holender, Belg, Czech i Niemcy zbyt m??odzi by i??Ä? na front. Obs??ugiwanie go??ci tego wytwornego hotelu to spos??b na przetrwanie tych m??odych ludzi. Nie brakuje im jedzenia, dobrych alkoholi, papieros??w, majÄ? czas na odpoczynek, ??yjÄ? jakby wojny nie by??o, choÄ? to wojna sprawi??a, ??e muszÄ? wykonywaÄ? pracÄ? kt??rej nienawidzÄ?. StÄ?d walczÄ? z hitlerowcami w osobliwy spos??b: rozko[beeep]Ä? w sobie niemieckie dziewczyny, plujÄ? do kawy dyrekcji, robiÄ? przekrÄ?ty na kartkach ??ywno??ciowych. NajwiÄ?kszÄ? tragediÄ? w ??yciu g????wnego bohatera tej fascynujÄ?cej historii jest mi??o??Ä? do m??odej Niemki â?? Helli. Mi??o??Ä? zabroniona przez re??im: cudzoziemc??w za takÄ? mi??o??Ä? rozstrzeliwano, m??odym Niemkom golono g??owy. W tej historii pojawia siÄ? te?? ten trzeci â?? Gunter â?? m??ody niemiecki lotnik. â?žFilipâ? to powie??Ä? niezwyk??a: lekka, zabawna narracja, ciekawa fabu??a, a przede wszystkim zupe??nie inna powie??Ä? o wojnie ni?? wszystkie, kt??re znamy: to historia z perspektywy m??odego kelnera, w kt??rym buzujÄ? hormony. To tak??e powie??Ä? o potÄ?dze m??odo??ci, o sile mi??o??ci i o wielkiej potrzebie blisko??ci Re??yserii serialu podjÄ??? siÄ? Krzysztof Czeczot. Obsada: Antoni Kr??likowski, Pawe?? Kr??likowski, Anna Pr??chniak, J??zef Paw??owski, Olga Bo??Ä?d??, Cezary ??ak, Izabela Kuna, Jacek Braciak, Antoni Pawlicki, Mi??ogost Reczek i Bartosz Gelner. Okladka/Screeny: Opis uploadu: wielkosc calosci: 340 MBczas trwania : 06h 13m 31s bit rate: 128kbps rodzaj kompresji: rar zawartosc uploadu: mp3 wersja jezykowa: PL BRAK DANYCH NAPRAWCZYCH Haslo : Brak Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi