Motylek 5054 Napisano 17 Luty 2009 Zapiekane nale??niki z pieczarkami Ciasto nale??nikowe: 1 szklanka mÄ?ki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko s??l Nadzienie: 70 dag pieczarek 30 dag cebuli 20 dag ??????tego sera s??l pieprz Ponadto: ketchup albo sos czosnkowy Do miski wsypaÄ? mÄ?kÄ?, wlaÄ? mleko, wodÄ? i wbiÄ? jajko. DodaÄ? odrobinÄ? soli i zmiksowaÄ? na jednolitÄ? masÄ?. Na rozgrzanÄ? du??Ä? patelniÄ? wlaÄ? odrobinÄ? oleju, a nastÄ?pnie trochÄ? ciasta nale??nikowego. Upiec nale??niki. Z ciasta powinno wyj??Ä? 6 - 7 du??ych nale??nik??w. Pieczarki pokroiÄ? w plasterki, prze??o??yÄ? na patelniÄ? i sma??yÄ?, nastÄ?pnie do pieczarek dodaÄ? pokrojonÄ? w kostkÄ? cebulÄ? i razem chwilÄ? podsma??yÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku. ??????ty ser zetrzeÄ? na tarce o du??ych oczkach. Na upieczone nale??niki wy??o??yÄ? czÄ???Ä? farszu, posypaÄ? startym serem i zawinÄ?Ä? w rulony. NastÄ?pnie pouk??adaÄ? je na patelni i ponownie posypaÄ? starym serem. ZapiekaÄ? pod przykryciem kilka minut, a?? ser siÄ? roztopi. PodawaÄ? na ciep??o polane ketchupem lub sosem czosnkowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach