Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Motylek

Parówki w cieście naleśnikowym

Rekomendowane odpowiedzi

Par??wki w cie??cie nale??nikowym

 

szklanka mÄ?ki

3 jajka

2 szklanki mleka lub wody (mo??e byÄ? p???? na p????)

szczypta soli

1 ??y??ka oleju

cienkie par??wki (drobiowe lub cielÄ?ce)

jajka

bu??ka tarta

mÄ?ka

olej do sma??enia

Z pierwszych piÄ?ciu sk??adnik??w usma??yÄ? nale??niki: jajka posoliÄ?, wymieszaÄ? z p??ynem. Ca??y czas mieszajÄ?c dodawaÄ? stopniowo mÄ?kÄ?. Gdy ciasto bÄ?dzie mia??o konsystencjÄ? kwa??nej ??mietany odstawiÄ? je na 30 minut. PatelniÄ? rozgrzaÄ? mocno, posmarowaÄ? cieniutko olejem. WlaÄ? ??y??kÄ? wazowÄ? ciasto i tak obracaÄ? patelniÄ?, aby rozla??o siÄ? one na ca??ej jej powierzchni. Odwr??ciÄ? na drugÄ? stronÄ?. Nat??uszczaÄ? lekko patelniÄ?, ale nie czÄ?sto! NastÄ?pnie w usma??one nale??niki zawinÄ?Ä? po jednej par??wce (nie trzeba jej gotowaÄ?), tak by powsta?? rulon. Na jeden g??Ä?boki talerz rozbiÄ? jajka, rozbe??taÄ? tak, ??eby bia??ko i ??????tko siÄ? pomiesza??y (np. widelcem, dla u??atwienia mo??na dodaÄ? do jajka kilka kropel wody), a na drugim pomieszaÄ? bu??kÄ? tartÄ? z mÄ?kÄ?. Rulony k??a??Ä? na g??Ä?boki (powinien siÄ?gaÄ? mniej wiÄ?cej do po??owy rulonu), dobrze nagrzany t??uszcz i opiec na z??oty kolor z dw??ch stron. PodawaÄ? z ziemniakami lub ry??em.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.