Manga Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Rimbombin z burgos 80 dag kark??wki cielÄ?cej, 50 dag fasolki szparagowej, 1 kg ziemniak??w, 15 dag smalcu, 25 dag chleba, 1 szklanka oliwy, s??l MiÄ?so krajaÄ? na 6 plastr??w grubo??ci ok. 3 cm, lekko zbiÄ? i posoliÄ?. FasolkÄ? ugotowaÄ? w osolonej wodzie, nastÄ?pnie zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? i odcedziÄ?. Ziemniaki obraÄ? i specjalnÄ? ??y??eczkÄ? wykroiÄ? z nich kulki. Do garnka w??o??yÄ? 5 dag smalcu, na rozgrzany t??uszcz wrzucaÄ? kulki ziemniaczane i sma??yÄ?, a?? nabiorÄ? z??otego koloru. PosypaÄ? solÄ?. NastÄ?pnie przyrzÄ?dziÄ? sos rimbombin. KrajaÄ? chleb (bez sk??rki) na cieniutkie kromki (grubo??Ä? 1 cm i ??rednica 5 cm) i obsma??yÄ? je na oliwie. Na tej samej patelni, na pozosta??ej oliwie sma??yÄ? miÄ?so, niezbyt mocno ze wszystkich stron. Na resztÄ? smalcu wrzuciÄ? ugotowanÄ? fasolkÄ? i podgrzaÄ?. Umie??ciÄ? jÄ? nastÄ?pnie po??rodku p????miska w formie piramidy, za?? dooko??a u??o??yÄ? usma??one grzanki, a na nich gorÄ?ce miÄ?so. PolaÄ? sosem i ob??o??yÄ? kulkami ziemniaczanymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.