Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Rimbombin z burgos

Rekomendowane odpowiedzi

Rimbombin z burgos

 

80 dag kark??wki cielÄ?cej,

50 dag fasolki szparagowej,

1 kg ziemniak??w,

15 dag smalcu,

25 dag chleba,

1 szklanka oliwy,

s??l

 

MiÄ?so krajaÄ? na 6 plastr??w grubo??ci ok. 3 cm, lekko zbiÄ? i posoliÄ?. FasolkÄ? ugotowaÄ? w osolonej wodzie, nastÄ?pnie zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? i odcedziÄ?. Ziemniaki obraÄ? i specjalnÄ? ??y??eczkÄ? wykroiÄ? z nich kulki. Do garnka w??o??yÄ? 5 dag smalcu, na rozgrzany t??uszcz wrzucaÄ? kulki ziemniaczane i sma??yÄ?, a?? nabiorÄ? z??otego koloru. PosypaÄ? solÄ?. NastÄ?pnie przyrzÄ?dziÄ? sos rimbombin. KrajaÄ? chleb (bez sk??rki) na cieniutkie kromki (grubo??Ä? 1 cm i ??rednica 5 cm) i obsma??yÄ? je na oliwie. Na tej samej patelni, na pozosta??ej oliwie sma??yÄ? miÄ?so, niezbyt mocno ze wszystkich stron. Na resztÄ? smalcu wrzuciÄ? ugotowanÄ? fasolkÄ? i podgrzaÄ?. Umie??ciÄ? jÄ? nastÄ?pnie po??rodku p????miska w formie piramidy, za?? dooko??a u??o??yÄ? usma??one grzanki, a na nich gorÄ?ce miÄ?so. PolaÄ? sosem i ob??o??yÄ? kulkami ziemniaczanymi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.