Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrazy zb??jnickie 20 min

 

60 dag wo??owiny bez ko??ci

10 dag kie??basy zwyczajnej

0,5 szklanki bu??ki tartej

2 ??????tka

10 dag s??oniny

8 dag smalcu

2 cebule

1-2 zÄ?bki czosnku

musztarda

s??l i pieprz do smaku

 

MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posmarowaÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem i musztardÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. PrzygotowaÄ? farsz. oczyszczonÄ? i startÄ? na tarce do jarzyn cebulÄ? przysma??yÄ? na smalcu, gdy ostygnie wymieszaÄ? z tartÄ? bu??kÄ? i ??????tkami. Farszem tym posmarowaÄ? ka??dy p??at miÄ?sa, po??o??yÄ? na nim pokrojone w paski s??oninÄ? i kie??basÄ?. ZwinÄ?Ä? ciasno zrazy, spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?, podlaÄ? wodÄ? (oko??o 1 szklanki) posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? polane t??uszczem od sma??enia cebuli, je??li zosta??o trochÄ? od farszu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.