Manga Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zrazy zb??jnickie 20 min 60 dag wo??owiny bez ko??ci 10 dag kie??basy zwyczajnej 0,5 szklanki bu??ki tartej 2 ??????tka 10 dag s??oniny 8 dag smalcu 2 cebule 1-2 zÄ?bki czosnku musztarda s??l i pieprz do smaku MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posmarowaÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem i musztardÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. PrzygotowaÄ? farsz. oczyszczonÄ? i startÄ? na tarce do jarzyn cebulÄ? przysma??yÄ? na smalcu, gdy ostygnie wymieszaÄ? z tartÄ? bu??kÄ? i ??????tkami. Farszem tym posmarowaÄ? ka??dy p??at miÄ?sa, po??o??yÄ? na nim pokrojone w paski s??oninÄ? i kie??basÄ?. ZwinÄ?Ä? ciasno zrazy, spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?, podlaÄ? wodÄ? (oko??o 1 szklanki) posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? polane t??uszczem od sma??enia cebuli, je??li zosta??o trochÄ? od farszu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.