Manga Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Tournedos z polÄ?dwicy 50 dag polÄ?dwicy wo??owej 1 ??y??ka oliwy 5 ??y??ek umytych, drobno posiekanych listk??w ro??lin przyprawowych (pietruszka, szczypiorek, bazylia, estragon, sza??wia) 2 ??y??ki soku z cytryny lub soku cytrynowego 11/2 ??y??ki musztardy s??l pieprz 1 zÄ?bek czosnku PolÄ?dwicÄ? oczy??ciÄ? wykrawajÄ?c ??ciÄ?gna i b??ony. UmyÄ?, osuszyÄ? i pokrajaÄ? na 4 porcje. Ka??dÄ? porcjÄ? lekko sp??aszczyÄ? no??em, opr??szyÄ? pieprzem, posmarowaÄ? oliwÄ?, opiec na grillu lub na patelni do sma??enia bez t??uszczu, rumieniÄ?c po obu stronach. Podobnie jak w przypadku befsztyka, istniejÄ? amatorzy tournedos jedynie lekko opieczonych, surowych wewnÄ?trz. ChcÄ?c uzyskaÄ? tournedos dostatecznie usma??one, trzeba po obrumienieniu ogrzewaÄ? je pod przykryciem przez kilka minut. PosoliÄ?. MusztardÄ? wymieszaÄ? z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem i zio??ami, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem do smaku. Porcje miÄ?sa u??o??yÄ? na ogrzanym p????misku, ka??dÄ? smarujÄ?c r??wnomiernie przygotowanym sosem zio??owym. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w pur??e i warzyw gotowanych (groszek zielony, kalafior, broku??y, fasolka szparagowa, cukinia). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.