Manga Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Wieniec dro??d??owy czubata szklanka cukru pudru 2 jajka 8 dag mas??a sk??rka cytrynowa szklanka ??mietanki 18 dag mÄ?ki 1 dag sproszkowanych dro??d??y (ekstrakt) ??y??eczka mas??a i ??y??eczka mÄ?ki do formy Do przybrania: szklanka bitej ??mietany i owoce ??wie??e lub wyjÄ?te z konfitury Cukier puder i ca??e jajka ubijaÄ? trzepaczkÄ? sprÄ???ynowÄ?, a?? masa stanie siÄ? jednolita i puszysta. DodaÄ? stopione ciep??e mas??o, ??mietankÄ?, startÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? oraz mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z dro??d??ami. PrzygotowaÄ? formÄ? w kszta??cie wie??ca, smarujÄ?c jÄ? mas??em i posypujÄ?c mÄ?kÄ?. Prze??o??yÄ? do niej ciasto i wstawiÄ? do ogrzanego piekarnika. Piec w ??redniej temperaturze (ok. 200 oC) 40-45 min. Po upieczeniu przestudziÄ? i wy??o??yÄ? na talerz. WnÄ?trze wie??ca wype??niÄ? bitÄ? ??mietankÄ? i owocami - ??wie??ymi lub wyjÄ?tymi z konfitury. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.