Manga Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Krajanka miodowa 40 dag mÄ?ki pszennej, p???? szklanki miodu, p???? szklanki cukru, 1 jajo, 1 ??y??eczka sody oczyszczonej, 1 ??y??eczka korzeni, 25 dag nadzienia (marmolada i bakalie - figi, daktyle, orzechy). Mi??d i cukier zagotowaÄ? i ciÄ?gle mieszajÄ?c roztw??r zalaÄ? nim mÄ?kÄ?. DodaÄ? jajo, sodÄ? rozpuszczonÄ? w wodzie, wsypaÄ? korzenie. Ciasto dobrze wyrobiÄ? i rozwa??kowaÄ? na 2 placki o grubo??ci 2 cm. Jeden placek po??o??yÄ? na blachÄ? wysmarowanÄ? t??uszczem, na??o??yÄ? nadzienie, a drugim plackiem przykryÄ? i piec 30-40 minut. Po ostudzeniu krajaÄ? w kwadraciki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.