Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa??atka hinduska

 

3 ??y??ki posiekanego ??wie??ego imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku

1 ma??a cebula obrana, posiekana,

sok z 2 cytryn lub 4 ??y??ki octu (6 proc.) i 6 ??y??ek wody

1/2 ??y??eczki soli

2 du??e pomidory grubo posiekane

3 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego

1 ??y??ka octu (6 proc.)

 

1. CebulÄ? wymieszaÄ? z imbirem, solÄ?

i sokiem cytrynowym lub z octem i wodÄ?.

2. DodaÄ? do pomidor??w, mieszajÄ?c powoli wiewaÄ? oliwÄ? z octem.

3. Prze??o??yÄ? do s??oika (twist) i pod przykryciem wstawiÄ? do lod??wki na 2-3 godz.

4. PodawaÄ? och??odzonÄ? do potraw indyjskich.

Proporcje dla 2-3 os??b

Do pomidor??w mo??na dodaÄ? obrane i grubo posiekane ??wie??e og??rki, pokrajanÄ? cykoriÄ?, paprykÄ? lub ugotowany seler. Pomidory mo??na zastÄ?piÄ? winnymi jab??kami lub gruszkami.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.