Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa??atka hinduska

 

3 ??y??ki posiekanego ??wie??ego imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku

1 ma??a cebula obrana, posiekana,

sok z 2 cytryn lub 4 ??y??ki octu (6 proc.) i 6 ??y??ek wody

1/2 ??y??eczki soli

2 du??e pomidory grubo posiekane

3 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego

1 ??y??ka octu (6 proc.)

 

1. CebulÄ? wymieszaÄ? z imbirem, solÄ?

i sokiem cytrynowym lub z octem i wodÄ?.

2. DodaÄ? do pomidor??w, mieszajÄ?c powoli wiewaÄ? oliwÄ? z octem.

3. Prze??o??yÄ? do s??oika (twist) i pod przykryciem wstawiÄ? do lod??wki na 2-3 godz.

4. PodawaÄ? och??odzonÄ? do potraw indyjskich.

Proporcje dla 2-3 os??b

Do pomidor??w mo??na dodaÄ? obrane i grubo posiekane ??wie??e og??rki, pokrajanÄ? cykoriÄ?, paprykÄ? lub ugotowany seler. Pomidory mo??na zastÄ?piÄ? winnymi jab??kami lub gruszkami.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.