Manga 90 Napisano 18 Luty 2009 Sa??atka hinduska 3 ??y??ki posiekanego ??wie??ego imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku 1 ma??a cebula obrana, posiekana, sok z 2 cytryn lub 4 ??y??ki octu (6 proc.) i 6 ??y??ek wody 1/2 ??y??eczki soli 2 du??e pomidory grubo posiekane 3 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego 1 ??y??ka octu (6 proc.) 1. CebulÄ? wymieszaÄ? z imbirem, solÄ? i sokiem cytrynowym lub z octem i wodÄ?. 2. DodaÄ? do pomidor??w, mieszajÄ?c powoli wiewaÄ? oliwÄ? z octem. 3. Prze??o??yÄ? do s??oika (twist) i pod przykryciem wstawiÄ? do lod??wki na 2-3 godz. 4. PodawaÄ? och??odzonÄ? do potraw indyjskich. Proporcje dla 2-3 os??b Do pomidor??w mo??na dodaÄ? obrane i grubo posiekane ??wie??e og??rki, pokrajanÄ? cykoriÄ?, paprykÄ? lub ugotowany seler. Pomidory mo??na zastÄ?piÄ? winnymi jab??kami lub gruszkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach