Manga 90 Napisano 18 Luty 2009 Tymbaliki jarskie 30 dag kaszy manny, 2 szklanki mleka, 3 ??y??ki mas??a, 40 dag por??w bia??ych, ??y??ka cukru, 2 ??y??ki ??mietanki, 4 jaja, pieprz, ga??ka muszkato??owa lub imbir, majeranek, s??l, koper, 2 ??y??ki tartej bu??ki WrzÄ?cym mlekiem zalaÄ? kaszÄ? mannÄ?, przykryÄ? i wstawiÄ? na chwilÄ? do piekarnika. Pory oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? z dodatkiem mas??a. Gdy sÄ? miÄ?kkie; ostudziÄ? i razem z kaszÄ? mannÄ? zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? ??mietankÄ?, ??????tka, czÄ???Ä? tartej bu??ki i przyprawy. MasÄ? dok??adnie utrzeÄ?. UbiÄ? pianÄ? z bia??ek, ostro??nie wymieszaÄ? z ca??o??ciÄ? i nak??adaÄ? do fili??anek wysmarowanych mas??em i wysypanych tartÄ? bu??kÄ?. GotowaÄ? na parze ok. 45 min. PodawaÄ? polane mas??em lub sosami - ??mietanowym, pomidorowym itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach