Manga 90 Napisano 18 Luty 2009 Racuchy na mleku w proszku Rozczyn: 1 dag dro??d??y cukier mleko w proszku woda Ciasto: 4 ??y??ki mleka w proszku 30 dag mÄ?ki 1 jajo 1 ??y??ka cukru s??l t??uszcz da sma??enia cukier do posypania Do dro??d??y dodaÄ? trochÄ? mleka w proszku, ciep??ej wody i cukru, wymieszaÄ? na jednolitÄ? masÄ?, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Do mÄ?ki wlaÄ? wyro??niÄ?ty rozczyn, dodaÄ? trochÄ? soli i resztÄ? cukru utartego z jajem. RozmÄ?ciÄ? proszek mleczny z wodÄ? na g??adkÄ?, gÄ?stÄ? masÄ?, wlaÄ? do mÄ?ki i zarobiÄ? na niezbyt gÄ?ste ciasto; ciasto starannie ubiÄ? ??y??kÄ?, pozostawiÄ? do wyro??niÄ?cia. RozgrzaÄ? t??uszcz, na gorÄ?cy t??uszcz k??a??Ä? ??y??kÄ? ciasto, kszta??tujÄ?c ma??e, okrÄ?g??e racuchy; sma??yÄ? na kolor z??oty z obydw??ch stron. PodawaÄ? gorÄ?ce, posypane cukrem lub polane sur??wkowym sorbetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach