Manga 90 Napisano 18 Luty 2009 Pilaw z pomidorami 1 szklanka ry??u 1/4 szklanki oliwy 2-3 pomidory sparzone, obrane, bez pestek, posiekane 1 ??y??ka pasty pomidorowej 1 1/4 szklanki roso??u lub wody z kostkÄ? roso??owÄ? s??l i pieprz do smaku 1 ??y??eczka cukru Na rozgrzanej w rondlu oliwie, sma??yÄ? ry?? po przykryciem przez 5 min., czÄ?sto mieszajÄ?c, dodaÄ? pomidory. dusiÄ? przez 10 min. PastÄ? wymieszaÄ? z roso??em, doprawiÄ? solÄ?, pieprzem i cukrem wlaÄ? do ry??u, zamieszaÄ?. ZagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie?? i pod przykryciem gotowaÄ? przez 10 min. Jeszcze bardziej zmniejszyÄ? ogie?? i dusiÄ? dalej przez 10 min. lub wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (150° C) i piec przez 15 min. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? lub jako dodatek do szasz??yk??w i sma??onego miÄ?sa. Proporcje dla 3-4 os??b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach