Manga 90 Napisano 18 Luty 2009 Pilaw z pieczarkami 1 szklanka ry??u 2 szklanki wody 3-4 ??y??ki sklarowanego mas??a ghee 1 ??rednia cebula 3 kardamony (dowolnie) 2 go??dziki 1/2 ??y??eczki cumin lub 1/4 ??y??eczki kminku 1/2 ??y??eczki pieprzu 1/2 ??y??eczki soli 25 dag pieczarek grubo posiekanych CebulÄ? sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le przez minutÄ?. DodaÄ? kardamon, go??dziki, cumin lub kminek, pieprz i s??l, sma??yÄ? przez 2 min., mieszajÄ?c. DodaÄ? grzyby, sma??yÄ? przez 5 min., delikatnie mieszajÄ?c. Pieczarki prze??o??yÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ? na talerz. DodaÄ? ry??. wlaÄ? wodÄ?, zamieszaÄ?, zagotowaÄ?. ZmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? pod przykryciem na bardzo ma??ym ogniu przez 15 min. WsypaÄ? grzyby, lekko wymieszaÄ? i dusiÄ? przez 15 min. WstawiÄ? na 15 min: do nagrzanego piekarnika (160° C), przykryÄ? mokrÄ? ??ciereczkÄ?. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? ze ??mietanÄ? lub indyjska sa??atkÄ? ewentualnie z sosem Proporcje dla 2-3 os??b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach