Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa??atka tokijska

 

1 ??wie??y, obrany og??rek

1 ??rednie oskrobane marchewki

8 bia??e rzodkiewki (bia??y sopel) lub 1 obrana ??rednia, czarna rzodkiew

6-10 dkg szynki .

2 ??y??eczki sali

1 ??y??eczka cukru

 

Sos

1 ??y??ka sosu sojowego lub 1/2 ??y??ki przyprawy maggi z 1 ??y??kÄ? wody

1/2 szklanki przegotowanej, zimnej wody

2 ??y??ki octu (8 proc.)

1/2 ??y??eczki czerwonego s??odkiego wina lub

1/2 ??y??eczki cukru, szczypta soli

szczypta glutasoli (dowolnie)

 

1. Og??rek, marchew, rzodkiewkÄ? i szynkÄ? pokrajaÄ? w paseczki o d??ugo??ci 3 cm.

2. Jarzyny posoliÄ?, odstawiÄ? na 30 min.

3. Jarzyny wyp??ukaÄ? z soli, posypaÄ? cukrem, odstawiÄ? na 30 min.

4. Sk??adniki sosu wymieszaÄ?.

5. OsÄ?czyÄ? jarzyny, wy??o??yÄ? na czystÄ? ??ciereczkÄ?, osuszyÄ?.

6. U??o??yÄ? razem z szynkÄ? w salaterce, polaÄ? sosem.

7. PodawaÄ? natychmiast.

Proporcje dla 4 os??b

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.