Manga 90 Napisano 20 Luty 2009 Sa??atka tokijska 1 ??wie??y, obrany og??rek 1 ??rednie oskrobane marchewki 8 bia??e rzodkiewki (bia??y sopel) lub 1 obrana ??rednia, czarna rzodkiew 6-10 dkg szynki . 2 ??y??eczki sali 1 ??y??eczka cukru Sos 1 ??y??ka sosu sojowego lub 1/2 ??y??ki przyprawy maggi z 1 ??y??kÄ? wody 1/2 szklanki przegotowanej, zimnej wody 2 ??y??ki octu (8 proc.) 1/2 ??y??eczki czerwonego s??odkiego wina lub 1/2 ??y??eczki cukru, szczypta soli szczypta glutasoli (dowolnie) 1. Og??rek, marchew, rzodkiewkÄ? i szynkÄ? pokrajaÄ? w paseczki o d??ugo??ci 3 cm. 2. Jarzyny posoliÄ?, odstawiÄ? na 30 min. 3. Jarzyny wyp??ukaÄ? z soli, posypaÄ? cukrem, odstawiÄ? na 30 min. 4. Sk??adniki sosu wymieszaÄ?. 5. OsÄ?czyÄ? jarzyny, wy??o??yÄ? na czystÄ? ??ciereczkÄ?, osuszyÄ?. 6. U??o??yÄ? razem z szynkÄ? w salaterce, polaÄ? sosem. 7. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje dla 4 os??b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach