Manga Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Sa??atka tokijska 1 ??wie??y, obrany og??rek 1 ??rednie oskrobane marchewki 8 bia??e rzodkiewki (bia??y sopel) lub 1 obrana ??rednia, czarna rzodkiew 6-10 dkg szynki . 2 ??y??eczki sali 1 ??y??eczka cukru Sos 1 ??y??ka sosu sojowego lub 1/2 ??y??ki przyprawy maggi z 1 ??y??kÄ? wody 1/2 szklanki przegotowanej, zimnej wody 2 ??y??ki octu (8 proc.) 1/2 ??y??eczki czerwonego s??odkiego wina lub 1/2 ??y??eczki cukru, szczypta soli szczypta glutasoli (dowolnie) 1. Og??rek, marchew, rzodkiewkÄ? i szynkÄ? pokrajaÄ? w paseczki o d??ugo??ci 3 cm. 2. Jarzyny posoliÄ?, odstawiÄ? na 30 min. 3. Jarzyny wyp??ukaÄ? z soli, posypaÄ? cukrem, odstawiÄ? na 30 min. 4. Sk??adniki sosu wymieszaÄ?. 5. OsÄ?czyÄ? jarzyny, wy??o??yÄ? na czystÄ? ??ciereczkÄ?, osuszyÄ?. 6. U??o??yÄ? razem z szynkÄ? w salaterce, polaÄ? sosem. 7. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje dla 4 os??b
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się