Manga Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 S??odko-kwa??ne ??eberka 1/2 kg ??eberek wieprzowych 2 - 3 szklanki oleju Marynata: 1 ??y??ka sosu sojowego 1/4 ??y??eczki soli 1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki 1/4 ??y??eczki pieprzu 1 1/2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej 3 ??y??ki wody Sos przyprawowy: 1/2 ??y??ki sosu sojowego 1/4 ??y??eczki soli 1/4 ??y??eczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki" 1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub czystej w??dki 3 ??y??ki cukru 1 ??y??ka octu 2 ??y??eczki bardzo drobno posiekanej cebuli dymki 1 ??y??eczka startego ??wie??ego imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku 1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej 6 ??y??ek wody MiÄ?so podzieliÄ? na pojedyncze ??eberka, ka??de porÄ?baÄ? na 6 cm kawa??ki. Sk??adniki marynaty po??Ä?czyÄ?, polaÄ? ??eberka, wymieszaÄ?, odstawiÄ? na 1-2 godz. Sk??adniki sosu przyprawowego wymieszaÄ?, odstawiÄ?. PatelniÄ? podgrzaÄ?, wlaÄ? olej, mocno rozgrzaÄ?, k??a??Ä? ??eberka pojedynczo, sma??yÄ? na ??rednim ogniu, a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie i rumiane, prze??o??yÄ? na cedzak, osÄ?czyÄ? z oleju. Olej zlaÄ? z patelni, zostawiajÄ?c 1-2 ??y??ki t??uszczu, mocno rozgrzaÄ?, wlaÄ? zamieszany sos przyprawowy, podgrzewaÄ? ciÄ?gle mieszajÄ?c a?? sos zgÄ?stnieje i zagotuje siÄ?. W??o??yÄ? usma??one ??eberka, wymieszaÄ?, trzymaÄ? na ??rednim ogniu 30 sek. PodawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno. Proporcje: dla 3-4 os??b - jako danie g????wne, z potrawÄ? z warzyw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.