Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Pyzy na parze

Rekomendowane odpowiedzi

Pyzy na parze

 

Ciasto na bu??eczki gotowane na parze

 

Farsz I

1/2 kg grubo zmielonej wieprzowiny

3 ma??e pory (bia??a czÄ???Ä?) drobno posiekane

2 cebule dymki drobno posiekane

1 ??y??eczka soli

2 ??y??eczki cukru

1 ??y??eczka sosu sojowego

1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)

 

Farsz II

1/2 kg wieprzowiny pieczonej po kanto??sku lub gotowanej

2 posiekane cebule dymki

2 1/2 ??y??eczki sosu sojowego

1 roztarty zÄ?bek czosnku

2 ??y??eczki cukru

1/2 ??y??eczki imbiru

1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie)

1 posiekana cebula

 

Sk??adniki farszu dok??adnie wymieszaÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu przez 1 - 1 1/2 godz. WykonaÄ? dro??d??owe ciasto jak w przepisie: Bu??eczki na parze. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? palca, szklankÄ? wykroiÄ? krÄ???ki. Na ka??dy krÄ???ek na??o??yÄ? farsz, zlepiÄ? brzegi nad nadzieniem (jak pÄ?czki z konfiturÄ?). Dalej gotowaÄ? 25 min na parze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.