Manga 90 Napisano 20 Luty 2009 Pyzy na parze Ciasto na bu??eczki gotowane na parze Farsz I 1/2 kg grubo zmielonej wieprzowiny 3 ma??e pory (bia??a czÄ???Ä?) drobno posiekane 2 cebule dymki drobno posiekane 1 ??y??eczka soli 2 ??y??eczki cukru 1 ??y??eczka sosu sojowego 1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie) Farsz II 1/2 kg wieprzowiny pieczonej po kanto??sku lub gotowanej 2 posiekane cebule dymki 2 1/2 ??y??eczki sosu sojowego 1 roztarty zÄ?bek czosnku 2 ??y??eczki cukru 1/2 ??y??eczki imbiru 1 ??y??eczka oleju sezamowego (dowolnie) 1 posiekana cebula Sk??adniki farszu dok??adnie wymieszaÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu przez 1 - 1 1/2 godz. WykonaÄ? dro??d??owe ciasto jak w przepisie: Bu??eczki na parze. Rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? palca, szklankÄ? wykroiÄ? krÄ???ki. Na ka??dy krÄ???ek na??o??yÄ? farsz, zlepiÄ? brzegi nad nadzieniem (jak pÄ?czki z konfiturÄ?). Dalej gotowaÄ? 25 min na parze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach