EX DS Team gibson1965 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 EX DS Team Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Poni??ska Dorota Podr???? po mi??o??Ä? Maria Opis: Emilia wiedzie bezpieczne ??ycie u boku tureckiego mÄ???a, dop??ki napiÄ?te stosunki pomiÄ?dzy imperium osma??skim a RosjÄ? nie doprowadzÄ? do wybuchu wojny krymskiej. To burzy spok??j rodziny. Zakir postanawia bowiem przy??Ä?czyÄ? siÄ? do walk, a ??ona podÄ???a za nim, choÄ? oznacza to rozstanie z ukochanym synem. Jak potoczÄ? siÄ? dalsze losy Emilii Czy jej dorastajÄ?ca w Rosji c??rka Maria pozna prawdÄ? o swoich tureckich korzeniach oraz starszego brata Czy doros??y ju?? Kemal wybaczy matce, ??e go porzuci??a jako dziecko, wybierajÄ?c swobodne ??ycie poza haremem Dorota Poni??ska umieszcza swoje bohaterki w wielonarodowo??ciowym ??rodowisku po??r??d przepiÄ?knego krajobrazu P????wyspu Krymskiego, kt??rego uroda stanowi inspiracjÄ? dla poet??w i malarzy. Zabierze czytelnika tak??e do Petersburga, Pary??a i Stambu??u. Przy okazji przedstawi sylwetkÄ? Iwana Ajwazowskiego, wybitnego malarza marynisty z ko??ca XIX wieku, oraz innych tw??rc??w jego pokolenia. Ka??da dobra powie??Ä?, nawet realistyczna, jest ba??niÄ?. Podr???? po mi??o??Ä? jest tego znakomitym przyk??adem. To niesamowita ba????. Ol??niewajÄ?ca, tajemnicza, przyprawiajÄ?ca o dreszcz. Ale te?? m??wiÄ?ca o tym, co wa??ne dla ka??dego: o mi??o??ci, sztuce, trudnych wyborach i skomplikowanych relacjach. Maria, tom drugi cyklu, potwierdza klasÄ? Doroty Poni??skiej i ka??e z niecierpliwo??ciÄ? wypatrywaÄ? jej nastÄ?pnej ksiÄ???ki. Okladka/Screeny: Opis uploadu: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi