Manga 90 Napisano 21 Luty 2009 Pasta z papryki z selerem 15 dag strÄ?k??w papryki 15 dag selera bulwiastego 5 dag cebuli 1 ??y??ka oleju sojowego lub s??onecznikowego s??l PaprykÄ? i seler umyÄ?. Seler obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, lekko osolonej wody i gotowaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, dodaÄ? do gotujÄ?cego siÄ? selera. PaprykÄ? przekrajaÄ? na p????, oczy??ciÄ? z nasion, odrzuciÄ? szypu??kÄ? wraz z nasadÄ?. Oczyszczone strÄ?ki ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci razem z selerem i cebulÄ?. Gdy warzywa sÄ? miÄ?kkie, odcedziÄ?. Z papryki zdjÄ?Ä? sk??rkÄ?. Ugotowane warzywa przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z olejem i lekko przyprawiÄ? solÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach