Manga Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Paszteciki z kapustÄ? i grzybami Ciasto nale??nikowe: jajo p???? szklanki mleka 12 dag mÄ?ki sk??rka ze s??oniny s??l Nadzienie: 80 dag kapusty cukrowej 20 dag grzyb??w ??wie??ych lub 2 dag suszonych ma??a cebula 1,5 ??y??ki margaryny s??l pieprz Panier: jajo 1-2 ??y??ki mleka 3 ??y??ki tartej bu??ki t??uszcz do sma??enia PrzygotowaÄ? ciasto wed??ug przepisu Paszteciki z miÄ?sem. KapustÄ? obraÄ? z wierzchnich li??ci, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w kawa??ki, zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wrzÄ?cej wody, posoliÄ?, ugotowaÄ?, odcedziÄ?, och??odziÄ? i dok??adnie odcisnÄ?Ä? w p????ciennym woreczku. Grzyby oczy??ciÄ? z piasku, przyciÄ?Ä? trzony, starannie op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w paski. CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w krÄ???ki, zasma??yÄ? na t??uszczu, dodaÄ? grzyby, wlaÄ? 2 ??y??ki wody, dusiÄ? pod przykryciem 30 min., och??odziÄ? (grzyby suszone ugotowaÄ? w ma??ej ilo??ci wody). KapustÄ? i grzyby z cebulÄ? zemleÄ? w maszynce, w??o??yÄ? na patelniÄ? na rozgrzany t??uszcz, kr??tko zasma??yÄ?, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Usma??one nale??niki uk??adaÄ? na stolnicy w 4 rzÄ?dy po 3 sztuki tak, aby czÄ???ciowo na siebie zachodzi??y. Nale??niki smarowaÄ? r??wno nadzieniem, zwinÄ?Ä? ciasno w rulon. Z wierzchu po??o??yÄ? deseczkÄ?, kt??rÄ? obciÄ???yÄ? ciÄ???arkiem. Po godzinie, gdy dobrze zastygnÄ?, pokrajaÄ? w krÄ???ki grubo??ci 1-1,5 cm. ZanurzyÄ? w jaju rozmieszanym z mlekiem, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Sma??yÄ? z obu stron na jasnoz??oty kolor. U??o??yÄ? na pod??u??nym p????misku w jeden rzÄ?d, przybraÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? do czystych zup lub jako danie podstawowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się