Manga Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Kr??lik duszony w piwie 80 dag kr??lika (comber) 2 zÄ?bki czosnku 15 dag cebuli 1 szklanka jasnego lekkiego piwa 4 ??y??ki umytych, posiekanych listk??w ro??lin przyprawowych (pietruszka, seler, bazylia, sza??wia, estragon) lub 1 1/2 ??y??ki tych samych li??ci suszonych 1/2 ??y??ki musztardy s??l pieprz ga??ka muszkato??owa MiÄ?so kr??lika umyÄ?, osuszyÄ?, pokraja?? na porcje. CebulÄ? i czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?. CebulÄ? pokrajaÄ? w kostkÄ?, czosnek posiekaÄ?, w??o??yÄ? do rondla, osoliÄ?, podgrzewaÄ? chwilÄ?. Gdy cebula nieco zmiÄ?knie, w??o??yÄ? porcje miÄ?sa, posoliÄ?, posypaÄ? listkami ro??lin przyprawowych, podlaÄ? po??owÄ? piwa. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Gdy piwo odparuje, lekko skrapiaÄ? wodÄ?. ResztÄ? piwa wymieszaÄ? z musztardÄ? i dodaÄ? do duszÄ?cej siÄ? potrawy w??wczas, gdy miÄ?so bÄ?dzie prawie miÄ?kkie. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci, przyprawiÄ? solÄ?, pieprzem i odrobinÄ? ga??ki muszkato??owej. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek. PodawaÄ? na gorÄ?co z dodatkiem ziemniak??w pur??e i z buraczkami lub z sa??atkÄ? z burak??w Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.