Manga 90 Napisano 27 Luty 2009 Sos miÄ?sno-grzybowy po genue??sku 200 g miÄ?sa wo??owego 30 g suszonych borowik??w, wcze??niej namoczonych i dok??adnie oczyszczonych 25 g orzeszk??w pinii 30 g mas??a 30 g mÄ?ki 1/2 szklanki czerwonego wina 1 ??y??ka wazowa roso??u 3 ??y??ki gÄ?stego sosu pomidorowego 1 pokrojony zÄ?bek czosnku 1 cebula 1 roztarty go??dzik 6 ??y??ek oliwy z oliwek s??l ??wie??o zmielony czarny pieprz W rondlu rozgrzaÄ? oliwÄ? i mas??o. Obtoczone w mÄ?ce miÄ?so w??o??yÄ? do rondla na gorÄ?cy t??uszcz i przysma??yÄ?, a nastÄ?pnie lekko podlaÄ? winem. Gdy wino wyparuje, dodaÄ? czosnek i orzeszki pinii. Kiedy czosnek i orzeszki ju?? siÄ? przyrumieniÄ?, ??y??kÄ? wyjÄ?Ä? je z rondla i rozgnie??Ä? w mo??dzierzu, natychmiast w tym samym rondlu przysma??yÄ? cienko pokrojonÄ? cebulÄ?, ca??o??Ä? posoliÄ?, dodaÄ? go??dziki i pieprz, zalaÄ? roso??em, przykryÄ? i gotowaÄ? na wolnym ogniu. Odci??niÄ?te i drobno pokrojone grzyby w??o??yÄ? do rondla z miÄ?sem, dok??adajÄ?c: r??wnie?? roztarty czosnek i orzeszki pinii, zalaÄ? resztÄ? roso??u i gotowaÄ? jeszcze godzinÄ?. Pod koniec: gotowania do rondla wlaÄ? sos pomidorowy i gotowaÄ? razem 20 minut. Po up??ywie tego czasu wyjÄ?Ä? miÄ?so, a sos lekko odparowaÄ?, gotujÄ?c na ma??ym ogniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach