Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Sos mięsno-grzybowy po genueńsku

Rekomendowane odpowiedzi

Sos miÄ?sno-grzybowy po genue??sku

 

200 g miÄ?sa wo??owego

30 g suszonych borowik??w, wcze??niej namoczonych i dok??adnie oczyszczonych

25 g orzeszk??w pinii

30 g mas??a

30 g mÄ?ki

1/2 szklanki czerwonego wina

1 ??y??ka wazowa roso??u

3 ??y??ki gÄ?stego sosu pomidorowego

1 pokrojony zÄ?bek czosnku

1 cebula

1 roztarty go??dzik

6 ??y??ek oliwy z oliwek

s??l

??wie??o zmielony czarny pieprz

 

W rondlu rozgrzaÄ? oliwÄ? i mas??o. Obtoczone w mÄ?ce miÄ?so w??o??yÄ? do rondla na gorÄ?cy t??uszcz i przysma??yÄ?, a nastÄ?pnie lekko podlaÄ? winem. Gdy wino wyparuje, dodaÄ? czosnek i orzeszki pinii. Kiedy czosnek i orzeszki ju?? siÄ? przyrumieniÄ?, ??y??kÄ? wyjÄ?Ä? je z rondla i rozgnie??Ä? w mo??dzierzu, natychmiast w tym samym rondlu przysma??yÄ? cienko pokrojonÄ? cebulÄ?, ca??o??Ä? posoliÄ?, dodaÄ? go??dziki i pieprz, zalaÄ? roso??em, przykryÄ? i gotowaÄ? na wolnym ogniu. Odci??niÄ?te i drobno pokrojone grzyby w??o??yÄ? do rondla z miÄ?sem, dok??adajÄ?c: r??wnie?? roztarty czosnek i orzeszki pinii, zalaÄ? resztÄ? roso??u i gotowaÄ? jeszcze godzinÄ?. Pod koniec: gotowania do rondla wlaÄ? sos pomidorowy i gotowaÄ? razem 20 minut. Po up??ywie tego czasu wyjÄ?Ä? miÄ?so, a sos lekko odparowaÄ?, gotujÄ?c na ma??ym ogniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.