Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

Pieróg rybny

Rekomendowane odpowiedzi

Pier??g rybny

 

25 dag mÄ?ki ??ytniej

20 dag mÄ?ki pszennej

6 dag mas??a

80 dag filet??w ryby morskiej

20 dag s??oniny

2 ??rednie cebule

2 ??y??ki s??odkiej ??mietanki

??????tko

jajko

smalec

s??l

pieprz

 

SzklankÄ? wody wlaÄ? powoli do zmieszanych obu gatunk??w mÄ?ki, ciÄ?gle mieszajÄ?c. DodaÄ? stopione mas??o, trochÄ? soli i wyrobiÄ? ciasto. Rozwa??kowaÄ? je, z??o??yÄ? na p???? i odstawiÄ? na 30 min w ch??odne miejsce. W tym czasie przygotowaÄ? nadzienie. PokrajanÄ? w sporÄ? kostkÄ? s??oninÄ? przesma??yÄ? razem z cebulÄ? na patelni, po czym przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodajÄ?c filety rybne. MasÄ? wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, ??????tkiem, solÄ? i pieprzem. Ciasto jeszcze raz rozwa??kowaÄ?, nadajÄ?c mu formÄ? prostokÄ?ta. Na nim u??o??yÄ? wa??ek z farszu, brzegi ciasta zlepiÄ?. PosmarowaÄ? rozbe??tanym jajkiem. WstawiÄ? do ??rednio nagrzanego piekarnika, piec ok. 1,5 godz., czÄ?sto smarujÄ?c wierzch ciasta smalcem. Po upieczeniu pokrajaÄ? na plastry, polaÄ? stopionym mas??em i podawaÄ? na gorÄ?co.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.