Manga 90 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Share Opublikowano 6 Marca 2009 PASZTET RYBNY 30 dag mro??onego szpinaku (ca??e li??cie), 60 dag filet??w z dorsza, 400 ml ??mietany, 2 bia??ka, sok z cytryny, s??l, pieprz, 2 0 dag filet??w z ??ososia, 125 ml bia??ego wytrawnego wina, 150 g krem??wki, 5 dag kawioru ze pstrÄ?ga, szczypiorek do dekoracji Szpinak rozmra??amy. Filety z dorsza kroimy w kostkÄ?, wk??adamy do lod??wki na 30 minut, nastÄ?pnie miksujemy ze ??mietanÄ? i bia??kami i doprawiamy sokiem z cytryny, solÄ? i pieprzem. ??ososia kroimy w paski. Keks??wkÄ? wyk??adamy foliÄ? aluminiowÄ? i uk??adamy w niej warstwami masÄ? rybnÄ?, szpinak, ??ososia, szpinak i masÄ? rybnÄ?. Przykrywamy foliÄ? aluminiowÄ? i pieczemy w kÄ?pieli wodnej w temperaturze 180 stopni przez godzinÄ?. Wino zagotowujemy, dodajemy krem??wki, dok??adnie mieszamy i doprawiamy solÄ? i pieprzem. Odk??adamy nieco kawioru a resztÄ? dodajemy do sosu. Wystudzony pasztet kroimy w plastry, polewamy sosem, obsypujemy kawiorem i szczypiorkiem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.