Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Manga

PASZTET RYBNY

Rekomendowane odpowiedzi

PASZTET RYBNY

 

30 dag mro??onego szpinaku (ca??e li??cie),

60 dag filet??w z dorsza,

400 ml ??mietany,

2 bia??ka,

sok z cytryny,

s??l, pieprz, 2

0 dag filet??w z ??ososia,

125 ml bia??ego wytrawnego wina,

150 g krem??wki,

5 dag kawioru ze pstrÄ?ga,

szczypiorek do dekoracji

 

Szpinak rozmra??amy. Filety z dorsza kroimy w kostkÄ?, wk??adamy do lod??wki na 30 minut, nastÄ?pnie miksujemy ze ??mietanÄ? i bia??kami i doprawiamy sokiem z cytryny, solÄ? i pieprzem. ??ososia kroimy w paski. Keks??wkÄ? wyk??adamy foliÄ? aluminiowÄ? i uk??adamy w niej warstwami masÄ? rybnÄ?, szpinak, ??ososia, szpinak i masÄ? rybnÄ?. Przykrywamy foliÄ? aluminiowÄ? i pieczemy w kÄ?pieli wodnej w temperaturze 180 stopni przez godzinÄ?. Wino zagotowujemy, dodajemy krem??wki, dok??adnie mieszamy i doprawiamy solÄ? i pieprzem. Odk??adamy nieco kawioru a resztÄ? dodajemy do sosu. Wystudzony pasztet kroimy w plastry, polewamy sosem, obsypujemy kawiorem i szczypiorkiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.