Manga Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Stek z ryby ma??lanej z kaparami i anchois â?? 1 du??y zÄ?bek czosnku posiekany â?? 1 ??y??ka kapar??w posiekanych â?? 50 g filet??w anchois â?? 1 ??y??ka rozmarynu ??wie??ego â?? 1 ??y??ka posiekanej pietruszki â?? starta sk??rka z po??owy cytryny (na najmniejszym oczku tarki) â?? oliwa z oliwek â?? 1 du??y pomidor lub 2,3 ??rednie â?? 4 steki z ryby ma??lanej â?? 1 minikostka Bazylia KNORR â?? s??l i pieprz do smaku We Francji w ka??dym porcie rybackim podawane jest to danie z pajdÄ? chleba i sosem â?? niebo w gÄ?bie! Ryba ma??lana u??ywana jest tez czÄ?sto do sushi. Dlatego nie musi byÄ? bardzo dobrze przysma??ona, mo??na jÄ? podawaÄ? odrobinÄ? surowÄ? w ??rodku. 1. Posiekaj drobno kapary, dodaj czosnek, filety anchois, posiekany rozmaryn, sk??rkÄ? z po??owy cytryny i sok z cytryny, 4 ??y??ki oliwy z oliwek i to wszystko zmaltretuj w mo??dzierzu. :)/> 2. Przelej ca??o??Ä? do oddzielnej miseczki. 3. Obierz pomidora ze sk??rki i zdejmij pestki wykrajajÄ?c je. Pokr??j pomidora w kostkÄ?. 4. Pomidory dodaj do sosu - salse, wymieszaj i posyp odrobinÄ? pietruszki. 5. Stek z ryby ma??lanej posyp pieprzem i minikostkÄ? Bazylia KNORR. 6. Na rozgrzany grill po?????? rybÄ? bez u??ywania t??uszczu. Sma?? 8 minut. 7. Jak wolisz bardziej przysma??onÄ? pozostaw jÄ? na d??u??ej. 8. Na przysma??onÄ? rybÄ? dodaj sos-salse. 9. Podawaj z ry??em d??ugoziarnistym z pomidorami prowansalskimi lub pieczonymi ziemniakami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.