Manga 90 Napisano 6 Marzec 2009 Klausenburska zupa kartoflana 400g ziemniak??w 1 ??y??eczka drobno posiekanego selera 2 ??y??ki mÄ?ki 1 ??y??eczka mielonej papryki 50g t??uszczu wywar z miÄ?sa 1 ??y??eczka tartej cebuli s??l 1 ??y??eczka drobno posiekanej zielonej 1 fili??anka kwa??nej ??mietany pietruszki Ziemniaki obraÄ?, pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i zalaÄ? zimnÄ? wodÄ?. Z mÄ?ki i t??uszczu przyrzÄ?dziÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do niej cebulÄ?, pietruszkÄ?, seler, mielonÄ? paprykÄ? i ziemniaki. Wszystko dobrze wymieszaÄ? i na s??abym ogniu dusiÄ? oko??o 5min., potem zalaÄ? wywarem z miÄ?sa i gotowaÄ? tak d??ugo, a?? ziemniaki bÄ?dÄ? miÄ?kkie. TrochÄ? posoliÄ?. ZupÄ? wlaÄ? do wazy na kwa??nÄ? ??mietanÄ?. Dobrze wymieszaÄ? i podawaÄ? gorÄ?cÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Powozownia 0 Napisano 8 Styczeń 2013 Nie przepadam za takimi zupami, ale ta wydaje siÄ? ciekawa:) http://www.powozownia.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach