Manga 90 Napisano 6 Marzec 2009 Paluszki ziemniaczane 2 du??e ziemniaki 1 do 2 szklanek utartego sera cheddar 2 ??y??ki mÄ?ki 1 ma??e jajo s??l i pieprz do smaku 1. Ziemniaki starannie umyÄ?, ugotowaÄ? w mundurkach w osolonej wodzie. OstudziÄ? i obraÄ?. 2. Ziemniaki zemleÄ? w maszynce lub ut??uc t??uczkiem na jednolitÄ? masÄ?. 3. Zagnie??Ä? ciasto z ziemniak??w, sera, mÄ?ki i ubitego jaja z dodatkiem soli i pieprzu. 4. UformowaÄ? z ciasta paluszki: 5. Sma??yÄ? je w dobrze rozgrzanym oleju na z??oty kolor. 6. OsÄ?czone z oleju podawaÄ? na gorÄ?co jako zakÄ?skÄ? lub z zielonÄ? sa??atÄ? i pomidorami. Do ciasta mo??na tak??e dodaÄ? posiekanÄ? cebulÄ? lub zielonÄ? pietruszkÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach