EX DS Team gibson1965 Opublikowano 24 Października 2016 EX DS Team Opublikowano 24 Października 2016 Kult Cia??a (Rapsodia mi??o??ci) [1930] Opis: Czes??aw jest rze??biarzem. Poszukuje modelu do swej rze??by "Nowa Wenus". Poznaje piÄ?knÄ? HankÄ?. Uwa??a jÄ? za idealny model i sk??ania do pozowania. Wkr??tce zako[beeep]e siÄ? w niej, a ona w nim, mi??o??ciÄ? gwa??townÄ?, niezr??wnanÄ?... Pewnego dnia jego przyjaciel baron Stumberg przedstawia mu HankÄ? jako swojÄ? narzeczonÄ?. Zrozpaczony Czes??aw szuka zapomnienia w alkoholu. Kiedy Stumberg dowiaduje siÄ? o ich mi??o??ci, postanawia wyjechaÄ? z HankÄ?, by zapomnia??a o Czes??awie. OdbywajÄ? podr???? po Europie. Bo??e Narodzenie spÄ?dzajÄ? na Riwierze. Hanka wyznaje Stumbergowi, ??e nie mo??e zapomnieÄ? Czes??awa, kt??ry tymczasem stacza siÄ? coraz ni??ej, choÄ? jego wystawiona w ZachÄ?cie rze??ba zostaje nagrodzona i uznana za arcydzie??o. Nikt nie rozpoznaje w obdartym, zaro??niÄ?tym mÄ???czy??nie jej autora... Kiedy Czes??aw idzie do swojego atelier, zastaje w nim HankÄ?, czekajÄ?cÄ? na niego z utÄ?sknieniem i mi??o??ciÄ?. Produkcja: Polska, Austria Rok produkcji: 1929 Premiera: 1930. 01. 18 Film zrealizowany w Warszawie, Wiedniu, Budapeszcie i Nicei. Ud??wiÄ?kowiony w Wiedniu. Wy??wietlany tak??e w Rumunii, Francji i Niemczech pt. "Rapsodia mi??o??ci". Okladka/Screeny: Tworcy i Obsada: Re??yseria - Micha?? Waszy??ski Scenariusz - Anatol Stern, Stefan Szekely ZdjÄ?cia - Hans (Jan) Theyer, Akos Farkas Scenografia - Pawe?? Minine Kierownictwo produkcji - J??zef Rosen Producent - Juliusz Zagrodzki Produkcja Dom Handlowy Juliusz Zagrodzki Obsada aktorska ; Micha?? Victor Varconyi - rze??biarz Czes??aw Dworski Agnes Petersen-Moz??uchinowa - Hanka Z??otopolska Fryderyk Delius - baron Stanis??aw Stumberg i inni Opis uploadu: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się
Rekomendowane odpowiedzi