Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• EX DS Team
Opublikowano

Orbitowski ?ukasz

Exodus

Okladka/Screeny:

af86c6807aa239c4e1d12da85d7f6fdd.jpg

Opis:

Wyobra?? sobie, ??e w jednej chwili porzucasz wszystko: rodzinÄ?, pracÄ?, hobby, dom i kredyt. Nic nie potrafisz. Nic nie wiesz. Poza jednym â?? musisz uciekaÄ? przed siebie. Przed tobÄ? ha??a??liwy Berlin, ob??z przesiedle??czy u podn????a Alp, p??????wiatek Lublany i grecka wyspa, gdzie zbli??ysz siÄ? do strasznej tajemnicy. Exodus pozbawia poczucia bezpiecze??stwa i ciska w obszary mroku, kt??rych istnienie siÄ? przeczuwa, ale o kt??rych boi siÄ? my??leÄ?. WÄ?druj samotnie i ??piewaj! Aleister Crowley BIOGRAM ?ukasz Orbitowski (1977), autor siedmiu powie??ci, m.in. Innej duszy, SzczÄ???liwej ziemi i TracÄ? ciep??o, a tak??e wielu opowiada?? (zbi??r Wigilijne psy). Otrzyma?? â?žPaszport Politykiâ? i NagrodÄ? Fandomu Polskiego im. Janusza A. Zajdla, dwukrotnie by?? nominowany do Nagrody Literackiej â?žNikeâ?. Na antenie TVP Kultura prowadzi autorski program Dezerterzy. Mieszka?? w ??wiecie, niedawno wr??ci?? do Krakowa. FRAGMENT Mam kilkadziesiÄ?t nieodebranych po??Ä?cze??. Od patrzenia w ekran zalewajÄ? mnie fale zimna i gorÄ?ca, pie???? lodu i ognia, nie ma co. Kiedy?? telefony by??y inne, jak m??j stary alcatel. Nikt nie s??ysza?? o ??adnych wirusach, bateria trzyma??a tydzie?? i wyjmowa??o siÄ? jÄ? jednym ruchem. Tu muszÄ? znale??Ä? spos??b albo rozpieprzyÄ? system. WiÄ?c dziabiÄ? scyzorykiem. PÄ?kniÄ?ty ekran ga??nie jak oko Terminatora. KartÄ? SIM rozkrawam i mia??d??Ä?. Adios, znajomi! Nie bÄ?dzie ju?? lajk??w, wydarze?? takich jak weekend kalamburowy w ArtCafe i grup o wydziaranych dresach, nie bÄ?dzie te?? zdjÄ?Ä? kot??w i z imprez rodzinnych, demotywator??w z Kwachem i dziesiÄ?tk??w ekran??w GIF-??w z Tumblra, nie bÄ?dzie was, nie bÄ?dzie ciebie, nie bÄ?dzie wiÄ?c mnie. Telefon wiruje w odp??ywie dworcowego klopa, razem z resztkami kart i dowodem osobistym. Nie bÄ?dzie mnie, a wiÄ?c: ??egnaj, Janku.

Opis uploadu:

This is the hidden content, please

Download: