gibson1965 112 Napisano 13 Czerwiec 2018 Karpowicz Ignacy Mi??o??Ä? Okladka/Screeny: Opis: Lustrzane ??wiaty, sny i mi??o??Ä? Audiobook oparty na g??o??nej powie??ci Ignacego Karpowicza Mi??o??Ä? w re??yserii Krzysztofa Kiczka w interpretacji m.in. Dawida Ogrodnika, Grzegorza Przyby??a, Dariusza Chojnackiego i Anny Kadulskiej. W dworku wczesnych lat powojennych, w dystopijnej Polsce przysz??o??ci, w ba??niowym kr??lestwie toczonym zarazÄ?, w krzywym zwierciadle tu i teraz â?? ??cierajÄ? siÄ? ludzkie namiÄ?tno??ci. Ka??dy pragnie spe??niÄ? swojÄ? powinno??Ä?. Nikt nie chce byÄ? samotny. Ka??dego czeka b??l. Nie wiem, czy cz??owiek rodzi siÄ? z pierwszym k??amstwem. Je??li tak, to jakie ono jest? P??acz nakarmionego niemowlÄ?cia, ??eby przykuÄ? uwagÄ? matki? P??aczÄ?c, udawa??em g????d lub b??l? Nie mam natomiast wÄ?tpliwo??ci w kwestii k??amstwa g????wnego, k??amstwa towarzyszÄ?cego mi dzie?? i noc przez ponad trzydzie??ci lat. K??amstwo g????wne zosta??o tak gorliwie i szeroko rozpracowane przez literaturÄ?, psychologiÄ? i rozmaite nauki, ??e wstyd siÄ? do niego przyznawaÄ?. Kto nosi w sobie takie k??amstwo, wydaje siÄ? u??omny i tch??rzliwy. Bo czego tu siÄ? baÄ?? A taka jest matura tego k??amstwa â?? strach. I wstyd. FRAGMENT POWIE?šCI â?žRetrofuturystyczna powie??Ä?, wyzwalajÄ?ca od wstydu, strachu, niechÄ?ciâ?. Ryszard Kozio??ek Adaptacja,re??yseria, monta??, kierownictwo produkcji: Krzysztof Kiczek Muzyka, realizacja nagra??, miks, mastering: Krzysztof Kurek Asysta: Barbara Kiczek, Paulina Kurek ROZDZIA?Y 2, 4, 6 czyta: Dawid Ogrodnik s??ucha: Aleksandra Sikorska fortepian: J??zef Skrzek cymba??y wile??skie: Pawe?? Grupkajtys PIÄ?KNO czyta: Grzegorz Przyby?? fortepian: J??zef Skrzek skrzypce: Jacek Dzwonowski syntezatory: Krzysztof Kurek PRAWDA czyta: Dariusz Chojnacki ??piew: Joanna Piwowar-Antosiewicz syntezatory, gitary: Krzysztof Kurek DOBRO czyta: Anna Kadulska skrzypce: Jacek Dzwonowski wiolonczela: Micha?? Lech lektor: Ignacy Karpowicz ROZMOWA KRYTYK??W Prof. Krzysztof K??osi??ski Prof. Ryszard Kozio??ek Red. Maciej Szczawi??ski Ignacy Karpowicz (ur. 1976) â?? jeden z najciekawszych wsp????czesnych pisarzy. Autor powie??ci Niehalo, Cud, Gesty, Balladyny i romanse, o??ci, So??ka. Laureat Paszportu â?žPolitykiâ?, czterokrotny finalista Nagrody Literackiej Nike. Krzysztof Kiczek (ur. 1986) - realizator i re??yser d??wiÄ?ku, filolog. Utwory, przy kt??rych pracowa??, by??y czÄ?sto nagradzane i wyr????niane w konkursach krajowych i miÄ?dzynarodowych. Re??yser So??ki (na podstawie powie??ci Ignacego Karpowicza) - pierwszego w Polsce audiobooka zrealizowanego w formie reporta??u fabularyzowanego. Opis uploadu: Ukryta Zawartość Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkSiders. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów. Download: Ukryta Zawartość Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkSiders. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów. Ukryta Zawartość Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkSiders. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów. Ukryta Zawartość Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkSiders. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach