Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marta Norkowska - ?špi??arnia i zapasy zimowe

 

lneyO.jpg

 

wersja jÄ?zykowa: PL

zawarto??Ä? uploadu: pdf, rtf, epub, mobi, azw3

rodzaj kompresji: zip

rozmiar pliku: 15.93 MB

 

Opis:

Marta Norkowska (ur. 1872, zm. 1930) â?? publicystka i pedagog, autorka wielokrotnie wznawianych ksiÄ???ek kucharskich.

W 1906 roku otworzy??a w Warszawie prywatnÄ? szko??Ä? gospodarstwa domowego dla dziewczÄ?t â?žSzko??a Gospodarstwa Kobiecegoâ?

 

Rok wydania 1925.

 

Rozdzia?? I. Og??lne uwagi o konserwowaniu produkt??w spo??ywczych

Rozdzia?? II. Konserwy z owoc??w

Rozdzia?? III. Kompoty

Rozdzia?? IV. Konfitury

Rozdzia?? V. Powid??a, marmelady, sery owocowe

Rozdzia?? VI. Galarety owocowe

Rozdzia?? VII. Soki i syropy

Rozdzia?? VIII. Owoce w occie, spirytusie, araku

Rozdzia?? IX. Suszenie owoc??w

Rozdzia?? X. Owoce kandyzowane

Rozdzia?? XI. Suszenie jarzyn

Rozdzia?? XII. Marynaty i r????ne konserwy z jarzyn w occie i soli

Rozdzia?? XIII. Konserwy z jarzyn sterylizowane

Rozdzia?? XIV. SprzÄ?t i opakowanie owoc??w

Rozdzia?? XV. Przechowywanie owoc??w

Rozdzia?? XVI. Przechowywanie warzyw na zimÄ?

Rozdzia?? XVII. Wina owocowe, domowym sposobem

Rozdzia?? XVIII. Nalewki, likiery, r????ne napoje

Rozdzia?? XIX. Konserwy z miÄ?s

Rozdzia?? XX. WÄ?dliny

Rozdzia?? XXI. Solenie, marynowanie, wÄ?dzenie ryb, zwierzyny, ptactwa

Rozdzia?? XXII. Mleko, mas??o

Rozdzia?? XXIII. Sery

Rozdzia?? XXIV. Domowe sposoby badania produkt??w spo??ywczych

Rozdzia?? XXV. Kalendarz rob??t w ogrodzie

 

Download:

 

This is the hidden content, please

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.