alfa_baker Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Marta Norkowska - ?špi??arnia i zapasy zimowe wersja jÄ?zykowa: PL zawarto??Ä? uploadu: pdf, rtf, epub, mobi, azw3 rodzaj kompresji: zip rozmiar pliku: 15.93 MB Opis: Marta Norkowska (ur. 1872, zm. 1930) â?? publicystka i pedagog, autorka wielokrotnie wznawianych ksiÄ???ek kucharskich. W 1906 roku otworzy??a w Warszawie prywatnÄ? szko??Ä? gospodarstwa domowego dla dziewczÄ?t â?žSzko??a Gospodarstwa Kobiecegoâ? Rok wydania 1925. Rozdzia?? I. Og??lne uwagi o konserwowaniu produkt??w spo??ywczych Rozdzia?? II. Konserwy z owoc??w Rozdzia?? III. Kompoty Rozdzia?? IV. Konfitury Rozdzia?? V. Powid??a, marmelady, sery owocowe Rozdzia?? VI. Galarety owocowe Rozdzia?? VII. Soki i syropy Rozdzia?? VIII. Owoce w occie, spirytusie, araku Rozdzia?? IX. Suszenie owoc??w Rozdzia?? X. Owoce kandyzowane Rozdzia?? XI. Suszenie jarzyn Rozdzia?? XII. Marynaty i r????ne konserwy z jarzyn w occie i soli Rozdzia?? XIII. Konserwy z jarzyn sterylizowane Rozdzia?? XIV. SprzÄ?t i opakowanie owoc??w Rozdzia?? XV. Przechowywanie owoc??w Rozdzia?? XVI. Przechowywanie warzyw na zimÄ? Rozdzia?? XVII. Wina owocowe, domowym sposobem Rozdzia?? XVIII. Nalewki, likiery, r????ne napoje Rozdzia?? XIX. Konserwy z miÄ?s Rozdzia?? XX. WÄ?dliny Rozdzia?? XXI. Solenie, marynowanie, wÄ?dzenie ryb, zwierzyny, ptactwa Rozdzia?? XXII. Mleko, mas??o Rozdzia?? XXIII. Sery Rozdzia?? XXIV. Domowe sposoby badania produkt??w spo??ywczych Rozdzia?? XXV. Kalendarz rob??t w ogrodzie Download: This is the hidden content, please Zaloguj się lub Zarejestruj się
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się