Motylek 5055 Napisano 27 Maj 2009 List motywacyjny na stanowisko handlowca w spedycji. Witam! Chcia??em zainteresowaÄ? Pa??stwa swojÄ? ofertÄ? na to stanowisko. Jestem osobÄ? o 12-letnim do??wiadczeniu w bran??y logistycznej. By??em spedytorem, hadlowcem i logistykiem. Teraz od 1 stycznia jestem tzw. wolnym strzelcem, ale pe??nym zapa??u i chÄ?ci przed??u??enia swoich kontakt??w, a mam je nie-wÄ?skie. Ot???? znam wielu logistyk??w z Dolnego ?šlÄ?ska. Jak siÄ? pracowa??o w 9-ciu firmach to siÄ? zna. Du??e rotacje i tak dalej, wiadomo. Znam ludzi w oko??o stu firmach i jestem w stanie "za??atwiaÄ?" po kilkadziesiÄ?t ??adunk??w dziennie. Z logistykami balujÄ?, spotykam siÄ? na grillach i innych baunsach. W ostatnich latach podczas pracy w firmach Trenkwalder czy Raben zarabia??em rocznie (m??wimy o prowizji z ??aduk??w dla firmy, nie ??Ä?cznych obrotach) ok 1,5 mln Euro rocznie dla firmy w kt??rej pracowa??em. CiÄ?gle w trasie, ciÄ?gle w ruchu, ciÄ?gle imprezy i zabawy, ale p??acono mi niewiele jak na taki zarobek. Zanim prze??lÄ? Pa??stwo swoje CV chcia??em postawiÄ? pewne warunki i od ich potwierdzenia uzale??niam dalsze rozmowy z WaszÄ? firmÄ?, o kt??rej slysza??em wiele dobrego. Warunki dotyczÄ? nie tylko finans??w. Tu oczekujÄ? ok. 5 tys. z?? (brutto) podstawy plus prowizja. OczekujÄ? te?? firmowego laptopa np. HP Compaq, bo trzeba siÄ? z czym?? pokazaÄ? (przecie?? nie bÄ?dÄ? robi?? prezentacji firmy i jej mo??liwo??ci na Acerze za 2 tys. z??), dobrego telefonu kom??rkowego np. PRADA i dobrego samochodu (nie jakiej?? Skody Fabii czy Opla Corsy w kolorze bia??ym). Jestem powa??nÄ? osobÄ? i w kregach, w kt??rych bywam, dobijam targ??w, za??atwiam zlecenia, balujÄ? do rana oczywi??cie w szeroko pojÄ?tym interesie fimy) nie wypada po prostu byÄ? tzw. "dziadem". A ??eby nie byÄ? nim to najwa??niejszy jest s??u??bowy samoch??d. OczekujÄ? samochodu z segmentu D (przeferujÄ? Audi A6, Ford Mondeo, Opel Vectra C, nowe Renault Laguna Coupe czy Peugeot 407) z mocnym silnikiem wysokoprÄ???nym np. 2.2 lub 2.4 (nie chce mi siÄ? kreciÄ? jakiego?? benzynowca do 4 tys. obrot??w z climatronikiem, ESP (czasem trzeba przyszaleÄ? lub po prostu zdÄ???yÄ? na czas na Business-meeting z kontrahentem), obiciem z Alcantary, Radiem CD ze zmieniarkÄ? na minmum 6 p??yt (du??o s??ucham w podr????y za ??adunkami, zleceniami), czy podgrzewanych foteli. Auto musi byÄ? czarne i bez ??adnym naklejek firmowych. Po prostu "jak CiÄ? widzÄ? tak CiÄ? piszÄ?". OczekujÄ? te?? funduszu reprezentacyjnego na lunche czy spotkania w klubach z potencjalnymi kontrahentami. Je??li uwa??acie, ??e moje warunki sÄ? do przyjÄ?cia to proszÄ? o maila zwrotnego. P.S. Aha ja nie je??d??Ä? na spotkania w sprawie pracy, na kt??rych mogÄ? siÄ? dowiedzieÄ?, ??e czeka na mnie Skoda Fabia (klienta trzeba czasem sportowo przewie??Ä? autem, podyskutowaÄ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach