Sky-Yu 0 Napisano 26 Sierpień 2009 Maria?? Loeba z Toro Rosso coraz bardziej mo??liwy Sebastien Loeb ciÄ?gle siÄ? zastanawia nad spr??bowaniem swoich si?? za sterami bolidu Formu??y 1, w przysz??o??ci. Francuz przyzna?? we wtorek, ??e nurtuje go pytanie - na co by??oby go staÄ? w Grand Prix. Rajdowy mistrz jest coraz bli??ej podjÄ?cia decyzji, o tym, by siÄ? przekonaÄ? i uzyskaÄ? odpowied?? w kwestii, kt??ra ostatnio zaprzÄ?ta mu my??li. Francuski dziennik Lâ?? Equipe doni??s?? we wtorek, ??e przedstawiciele Sebastiena Loeba kontaktowali siÄ? z nowopowsta??ym Team US F1 w sprawie mo??liwo??ci start??w Francuza w barwach tego zespo??u w wybranych wy??cigach w sezonie 2010. Debiut Loeba w Formule 1 mo??e, jednak odbyÄ? siÄ? nieco wcze??niej. Sebastien mia??by zasiÄ???Ä? za sterami jednego z bolid??w Scuderia Toro Rosso w ko??czÄ?cym sezon GP Abu Zabi. Francuz jednocze??nie podkre??li??, ??e z chÄ?ciÄ? pojecha??by w kolejnych wy??cigach, je??li istnia??aby taka mo??liwo??Ä?. - Po tym ca??ym zamieszniu z Abu Zabi, Toro Rosso zapyta??o mnie, czy ja naprawdÄ? chcÄ? to zrobiÄ? - t??umaczy Loeb dla Lâ?? Equipe. - Z mojej strony, chcia??bym wiedzieÄ?, czy ktokolwiek mia??by w tym interes, bez zbÄ?dnej dociekliwo??ci. Cz??owiek, kt??rego znam kontaktowa?? siÄ? w tej sprawie z tÄ? nowÄ? ekipÄ? [uSF1]. Nie wiem, co powiedzia?? - komentowa?? swojÄ? mo??liwo??Ä? start??w w ameryka??skim zespole Loeb. - CzerpiÄ? wiele przyjemno??ci z jazdy samochodem WRC. I w??a??nie rozwa??am mo??liwo??Ä? przed??u??enia kontraktu z Citroenem - doda??. - Jednak??e, je??li nadarzy siÄ? okazja do startu w jednym lub wiÄ?cej grand prix w sezonie 2010, w czasie, gdy terminarze F1 i rajd??w nie kolidujÄ? ze sobÄ?, to, czemu nie? - kontynuowa?? mistrz ??wiata. - Zamiast ciÄ?gle siÄ? zastanawiaÄ?, co m??g??by osiÄ?gnÄ?Ä? w F1. Lepiej po prostu to zrobiÄ?. Przynajmniej, wtedy bÄ?dÄ? ju?? przekonany - zako??czy?? Francuz. http://www.sportowefakty.pl/moto/2009/08/2...rdziej-mozliwy/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach