nodan 0 Napisano 7 Styczeń Dzień dobry. Razem z moją jeszcze obecną żoną chcemy wziąść rozwód. Zgodziłem się na rozwód za porozumieniem stron pomimo że jest jej wina (zdrada). Jutro żona chce złożyć papiery. Pytanie jak to wygląda gdy to ona złoży papiery a nie ja. Chcę jak najszybciej to skończyć ale też chcę wiedzieć czy nie obróci się to w moja stronę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crowme 0 Napisano 7 Styczeń Osoba wnoszaca pozew musi wnieść opłatę ( przy dzieciach rowniez oplate za kuratora). Jesli rozwod zostanie orzeczony na 1 rozprawie polowe wniesionych kosztow zwraca sad, a polowe z polowy druga strona oraz kwota kuratora na pol. Bez orzekania o winie powinno byc szybciej ale jesli ewidentnie z winy zony i jest to do udowodnienia warto przemyslec. https://www.bstok.pl/ile-trwa-rozwod-za-porozumieniem-stron/ Więcej informacji na temat rozwodu oraz jego przebiegu można znaleźć na tej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach