nodan 0 Posted Tuesday at 10:11 AM Mam od jakiegoś czasu problemy z bólem karku i nie wiem, czy to kwestia poduszki, materaca czy czegoś innego. Budzę się czasem z takim napięciem, jakby mi ktoś głowę trzymał całą noc w jednej pozycji. Miał ktoś podobnie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
crowme 0 Posted Tuesday at 11:24 AM Ból karku to często kwestia złej pozycji podczas snu, a co za tym idzie – źle dobranego materaca albo poduszki. Jeśli materac jest za miękki albo za twardy, to szyja i głowa mogą być nienaturalnie wygięte przez całą noc. U mnie zmiana na materac o średniej twardości zrobiła naprawdę dużą różnicę. Kręgosłup lepiej się układa, a szyja nie jest tak napięta rano. Możesz zerknąć na tę stronę – mają różne opcje w rozmiarze 160x200, więc można dobrać coś konkretnego: https://sleepinghouse.pl/137-materace-160x200. Warto też zerknąć, czy nie śpisz przypadkiem na zbyt wysokiej poduszce, bo to też może pogarszać sprawę. Quote Share this post Link to post Share on other sites