szymon 96 Napisano 17 Maj 2008 Szeregowy FÄ?fara zg??asza siÄ? do lekarza: - Co?? ciÄ? boli? - Tak ucho ??rodkowe. - Bzdury gadasz, FÄ?fara! Ucho jest albo lewe albo prawe. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara poszed?? do ksiÄ?garni i pyta: - Czy dostane ksiÄ???kÄ? pod tytu??em "MÄ???czyzna panem domu"? - Niestety, nasza ksiÄ?garnia nie prowadzi bajek. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ SÄ?siad pyta FÄ?farÄ?, kt??ry lubi podr????e i alkohol: - Gdzie ostatnio by??e?? na wycieczce? - Nie wiem, jeszcze nie wywo??a??em film??w ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara pyta kolegÄ?: - Jak tam tw??j nowy samoch??d? - Zachowuje siÄ? jak pies. - Nie rozumiem... - Mniej wiÄ?cej przy ka??dej latarni staje. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Komisja wojskowa. - FÄ?fara, do jakiej formacji chcieliby??cie wstÄ?piÄ?? - Do marynarki. - P??ywaÄ? umiesz? - A co, okrÄ?t??w nie macie? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara przychodzi do fryzjera i siada w fotelu. Podchodzi do niego ma??y Jasio z brzytwÄ? w rÄ?ku. Przera??ony FÄ?fara krzyczy do kierowniczki: - ProszÄ? pani! Nie ??yczÄ? sobie, aby ten maluch mnie goli??! - Niech mu pan pozwoli! Tak mnie prosi??... Przecie?? dzi?? jest Dzie?? Dziecka! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ona FÄ?fary wbiega do szpitala i pyta: - Mojego mÄ???a przejecha?? walec, w kt??rym on le??y pokoju? A lekarz odpowiada: - 23, 24, 25. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara pyta wr????kÄ?: - Co bÄ?dÄ? robi?? po ??mierci? - BÄ?dziesz sÄ?dziÄ? hokejowym. - Kim? Przecie?? ja nawet nie umiem je??dziÄ? na ??y??wach! - To siÄ? ucz! Jutro prowadzisz pierwszy mecz. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dwaj przyjaciele - FÄ?fara i Malinowski siedzÄ? w restauracji i pijÄ? w??dkÄ?. W pewnej chwili Malinowski m??wi: - Wiesz co? Nie podoba mi siÄ? to, ??e codziennie wracajÄ?c z pracy zastajÄ? ciÄ? w sypialni z mojÄ? ??onÄ?. - Wiesz, Franek, to kwestia gustu. Jednemu siÄ? to podoba, innemu tamto... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara m??wi do kolegi: - Wiesz chcia??bym byÄ? myszÄ?. - Dlaczego akurat myszÄ?? - Bo te??ciowa boi siÄ? myszy. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nowy pracownik w zak??adzie pogrzebowym dosta?? swoje pierwsze zadanie: szef kaza?? mu napisaÄ? na blaszanej tabliczce: "?šwiÄ?tej pamiÄ?ci FÄ?fara ??y?? 62 lat. Pok??j jego duszy". Po godzinie szef pyta: - Jak ci idzie? - Powolutku. Nie tak ??atwo wkrÄ?ciÄ? blaszanÄ? tabliczkÄ? w maszynÄ? do pisania. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Na polowaniu FÄ?fara strzela do ba??anta, kt??ry w??a??nie poderwa?? siÄ? do lotu. - Trafi??em! - cieszy siÄ? FÄ?fara. Nawet pi??ra polecia??y! - To prawda - potwierdza jaki?? my??liwy. Pi??ra polecia??y ale razem z ba??antem. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FÄ?fara spotyka na ulicy kolegÄ? z pracy idÄ?cego pod rÄ?kÄ? z jakÄ??? kobietÄ?. - Czy mo??esz mi przedstawiÄ? tÄ? damÄ?? - To Kinga, moja druga ??ona! - A co siÄ? sta??o z pierwszÄ?? - Zosta??a w domu! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach