szymon 96 Napisano 17 Maj 2008 PÄ?dzi facet samochodem przez wioskÄ?, a tu hop! - przed maskÄ? wyskakuje mu kurczak i wali prosto przed nim. Kierowca patrzy na prÄ?dko??ciomierz - sto na godzinÄ?, a kurczak zasuwa spokojnie. PrzyglÄ?da siÄ? kurczakowi, a ten skubaniec ma trzy ??apki! Facet jedzie i podziwia kurczaka, a ten w pewnym momencie mig w bocznÄ? drogÄ?! Zaciekawiony facet skrÄ?ca za nim, dojecha?? tak do jakiego?? gospodarstwa. Wysiada, z domu wychodzi gospodarz. - Panie - m??wi facet - ja tu kurczaka z trzema nogami widzia??em! - A tak - m??wi godpodarz - bo wie pan, ??ona lubi n????kÄ?, ja lubiÄ? n????kÄ?, c??rka lubi n????kÄ?, to wyhodowa??em kurczaka z trzema n????kami. - No i co, jak smakuje? - dopytuje siÄ? facet. - A cholera go wie, jeszcze nie uda??o nam siÄ? go dogoniÄ?. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jedzie zamo??ny go??ciu autem i zauwa??a, ??e stary w??z z sianem le??y w rowie. Wysiada i widzi p??aczÄ?cego dzieciaka. - Co ci siÄ? sta??o. - Jecha??em i ... no w??z siÄ? wypieprzy?? i wpad?? do rowu... Ojciec mnie zabije - po czym nadal p??acze. - Nie p??acz pomogÄ? ci wyciÄ?gnÄ?Ä? w??z, i ojciec ciÄ? nie ukarze. Dzieciak p??aczÄ?c jeszcze bardziej: - Kiedy tatulek pod wozem le??y! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Wczesnym rankiem przychodzi do obory rolnik, mocno zmÄ?czony po ca??onocnej libacji. Stawia wiaderko i zaczyna doiÄ? krowÄ?. Po jakim?? czasie krowa pyta: - Co pi??o siÄ? wczoraj? - TroszkÄ? siÄ? wypi??o. - Boli g????wka dzisiaj, nieprawda??? - Oj, jak boli - m??wi rolnik. - No dobrze to z??ap za cycuszki to ja poskaczÄ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Do sklepu na wsi wchodzi ch??op i pyta: - Czy sÄ? gwo??dzie? - Nie ma. - A grabie? - Te?? nie ma. - A mo??e wiadra? - Nie, nie ma. - To dlaczego nie zamkniecie sklepu?! - Bo k????dek te?? nie ma. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Wyjecha?? rolnik kombajnem na pole, puknÄ??? siÄ? w czo??o i m??wi: - O kurde, zapomnia??em zasiaÄ?! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach