Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

• advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
szymon

Dowcipy o góralach

Rekomendowane odpowiedzi

Dwaj g??rale - du??y i ma??y - sikajÄ? na mur stojÄ?c obok siebie. Du??y patrzy na ma??ego i pyta:

- Co tak strasnie mrugos?

- Bo mi do ocu prysko!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ostry dy??ur przywo??Ä? g??rala ciÄ???ko pobitego, a ten na noszach zwija siÄ? ze ??miechu. Lekarz pyta:

- I z czego siÄ? pan tak ??mieje? SzczÄ?ka z??amana, cztery ??ebra te??, oko wybite?

G??ral na to:

- Ja to nic, ale Jontek ma dzisiaj noc po??lubnÄ? a ja mam jego jaja w kieszeni

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siedzi Baca razem ze skoczkami narciarskimi i wys??u[beeep]e ich opowie??ci. Pierwszy skoczek chwali siÄ?, ??e skoczy?? na odleg??o??Ä? 100 metrow, drugi, ??e pobi?? rekord skoczni. Na to Baca m??wi:

- Jak ja skoczy??em z tej skoczni to lecÄ?, lecÄ?, patrzÄ?, mijam koniec wybiegu, tam gdzie zatrzymujÄ? siÄ? inni, mijam Zakopane, mijam Guba????wkÄ?, a tu jak halny nie powieje i wr??ci??o mnie na 30. metr.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baca rozwodzi siÄ? z Ga??dzinÄ?. Odbywa siÄ? rozprawa w sÄ?dzie. SÄ?dzia pyta siÄ? Gazdy:

- Powiedzcie, Gazdo, dlaczego chcecie siÄ? rozwie??Ä? z tÄ? Ga??dzinÄ?, przecie?? ??yjecie razem ju?? 20 lat, w czym wam ona zawini??a?

Gazda na to odpowiada:

- A bo Panie sÄ?dzio, ona mi seksualnie nie odpowiada.

Na to w ko??cu sali podnosi siÄ? ze swojego miejsca juhas i wo??a:

- G??upoty, Gazdo, gadacie! Ca??ej wsi odpowiada, a wam nie!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juhas widzi bacÄ? prowadzÄ?cego du??e stado owiec.

- DokÄ?d je prowadzicie?

- Do domu. BÄ?dÄ? je hodowa??.

- Przecie nie macie obory, ani zagrody! Gdzie bÄ?dziecie je trzymaÄ??

- W mojej izbie.

- To?? to straszny smr??d!

- C????, bÄ?dÄ? siÄ? musia??y przyzwyczaiÄ?.

Baca przyjecha?? do Warszawy.

My??li sobie: psejode siÄ? tromwojem.

Idzie do kiosku i gada:

- PoproszÄ? bilet na tromwoj. Mijsce konicnie sidzonce.

G??ral stanÄ??? przed sÄ?dem oskar??ony o pobicie.

- Oskar??ony twierdzi, ze uderzy?? poszkodowanego jeden raz zwiniÄ?tÄ? gazetÄ??

- Ano tak - zgadza siÄ? g??ral.

- I od tego ciosu gazetÄ? poszkodowany dozna?? wstrzasu m??zgu?

- Skoro tak doktor powiedzia??...

- W takim razie co by??o w gazecie?

- Nie wiem, nie czyta??em.

W g??rach by??a ??nie??yca. Do bacy przychodzÄ? dwaj zab??Ä?kani tury??ci i proszÄ?, ??eby ich przenocowa??. Baca siÄ? zgodzi??, ale m??wi, ??e ma tylko jedno ??????ko i bÄ?dÄ? musieli siÄ? w nim we trzech pomie??ciÄ?. Tury??ci na to, ??e nie szkodzi; mogÄ? spaÄ? wsp??lnie, bo jest taka zamieÄ? i taki mr??z, ??e nigdzie nosa nie wychylÄ?. Po??o??yli siÄ?: baca w ??rodku, tury??ci po bokach.

Rano budzÄ? siÄ? wypoczÄ?ci. Ten, kt??ry spa?? z prawej strony wzdycha:

- Ale mia??em w nocy fantastyczny orgazm.

Ten, kt??ry spa?? po lewej m??wi:

- Ale mia??em w nocy fantastyczny orgazm.

Baca przeciÄ?ga siÄ?:

- Ale mia??em koszmar. ?šni??o mi siÄ?, ??e zje??d??am z g??rki na nartach. Nagle z lasu wylaz?? wielki nied??wied?? i zaczÄ??? mnie goniÄ?. Jak nie pociÄ?gnÄ? za kijki...

Idzie sobie baca i ciÄ?gnie na sznurku zegarek. PrzechodzÄ?cy turysta pyta zdziwiony:

- A co to baco, zegarek na sznurku ciÄ?gniecie?

- Ja go wreszcie nauczÄ? chodziÄ?!

ZapisujÄ? bacÄ? do sp????dzielni produkcyjnej.

- Dacie krowÄ? do sp????dzielni?

- Dom.

- Dacie konia do sp????dzielni?

- Dom.

- Dacie owce do sp????dzielni?

- Nie dom.

- Dlaczego?

- Bo mom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi