Skocz do zawartości

Aktywacja nowych użytkowników
Zakazane produkcje

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
ken_uit_9x

Food Freezing and Thawing Calculations

Rekomendowane odpowiedzi

8d99ffbfaca999e8d16c65c6edf07fa4.jpg

Food Freezing and Thawing Calculations by Quang Tuan Pham

English | 2014 | ISBN: 1493905562 | 153 pages | PDF | 4,6 MB

Freezing time and freezing heat load are the two most important factors determining the economics of food freezers. This Brief will review and describe the prin[beeep]l methods available for their calculation.

 

The methods can be classified into analytical methods, which rely on making physical simplifications to be able to derive exact solutions; empirical methods, which use regression techniques to derive simplified equations from experimental data or numerical calculations and numerical methods, which use computational techniques such as finite elements analysis to solve the complete set of equations describing the physical process. The Brief will evaluate the methods against experimental data and develop guidelines on the choice of method.

 

Whatever technique is used, the accuracy of the results depends crucially on the input parameters such as the heat transfer coefficient and the product's thermal properties. In addition, the estimation methods and data for these parameters will be reviewed and their impacts on the calculations will be evaluated. Freezing is often accompanied by mass transfer (moisture loss, solute absorption), super cooling and nucleation and may take place under high pressure conditions; therefore methods to take these phenomena into account will also be reviewed.

 

Buy Premium Account To Get Resumable Support & Max Speed

 

Ukryta Zawartość

    Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkSiders. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów.

 

Links are Interchangeable - No Password

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

    • 1 Posts
    • 2 Views
    • 1 Posts
    • 4 Views
    • 1 Posts
    • 6 Views
    • 1 Posts
    • 11 Views
    • 1 Posts
    • 6 Views

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na nasze Warunki użytkowania.